Foto: EPA/LETA
Zinātnieki sestdien atsāka mēģinājumus novērst delfīnu grindu masu pašnāvību pie Skotijas krastiem, informē ārvalstu masu mediji.

Okeanologi informē, ka ceturtdien Lohkrananas fjordā atradušies aptuveni 100 dzīvnieku, dažiem no viņiem bija grieztas brūces galvā, kuru iemesls, iespējams, ir nesekmīgie mēģinājumi izmesties klinšainajā krastā.

Sestdien dzīvnieki turpināja peldēt gar piekrasti, taču zinātnieki cer, ka delfīni nomierināsies, ja izkļūs atklātā jūrā.

Tomēr zinātnieki norāda, ka šo procesu nedrīkst sasteigt. Glābēju komandas vadītājs Alisders Džeks skaidrojis, ka mēģinājums traucēt delfīniem izmesties krastā tikai radīs tiem liekas mocības un liks aizpeldēt uz kādu citu vietu. "Mēs neļausim tiem aizpeldēt pie cita krasta, bet centīsimies panākt, lai viņi izmetas krastā smilšainā piekrastē, un tad mēģināsim viņus glābt," stāstījis zinātnieks.

Delfīni un vaļi bieži izdara masu pašnāvības, veseliem bariem izmetoties sausumā. Zinātnieki vēl nav atraduši ticamu izskaidrojumu šādai dzīvnieku rīcībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!