Foto: stock.xchng
Milzu aisbergs, kas atšķēlies no antarktiskā ledus vairoga, var izjaukt pasaules okeāna straumes un mainīt reģionam raksturīgus laika apstākļus, piektdien vēsta BBC.

Austrālijas klimatologi norāda, ka gigantisks aisbergs, kura izmērs pielīdzināms Luksemburgas teritorijai, var nobloķēt to okeāna rajonu, kur veidojas aukstā ūdens plūsmas.

Šī ūdens "ražošanas" palēninājums var izraisīt aukstas ziemas Atlantijas okeāna ziemeļos un nopietni ietekmēt savvaļas dzīvniekus.

Aisbergs, par kuru bažījas klimatologi, atšķēlies no antarktiskā ledus vairoga šajā mēnesī sadursmes rezultātā ar aisbergu B9-B, kurš okeānā brīvi peld jau kopš 1987. gada.

Jaunā ledus gabala platība veido ap 2500 kvadrātkilometu, un pašlaik tas peld Austrālijas virzienā, šķērsojot aukstā ūdens plūsmu veidošanās rajonu okeānā.

Kā vēstīts, nesen netālu no Austrālijas krastiem tika pamanīts cits milzu aisbergs, kura izmērs pielīdzināms Honkongas teritorijai. Tas ir aptuveni 140 kvadrātkilometrus liels - 19 kilometrus garš un astoņus kilometrus plats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!