Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas-Ukrainas robežu pirmdien šķērsojuši bruņoti kaujinieki, kuri sākuši apšaudīt ukraiņu karavīrus, vēsta vairāki Ukrainas mediji, kuri atsaucas uz bataljona "Azova" komandiera vietnieka Igora Mosijčuka ziņoto.

No bataljona pienākušas ziņas, ka agrā pirmdienas, 25.augusta, rītā, robežu šķērsojusi bruņu tehnikas kolonna no Krievijas. Kaujinieki robežu šķērsojuši pie Novoazavskas, Doņeckas apgabalā.

"Novoazavskas apkaimē iebraukuši kaujinieki, kuri ir bruņojušies ar mīnmetējiem "Grad" un citu militāro tehniku. Teroristi sākuši apšaudīt ukraiņu karavīrus," sociālajā vietnē "Facebook" pavēstījis Mosijčuks.

Pēc Mosijčuka teiktā "Azova" bataljons mēģina noturēt uzbrucējus, taču "spēku samērs nav vienāds". "Agresoram ir priekšrocības, jo tas ir bruņots ar labāku bruņutehniku un ieročiem. Notiek cīņa!" paziņojis komandiera vietnieks, bilstot, ka ukraiņi cīnās gandrīz kailām rokām.

Ziņas par to, ka no Krievijas puses valsts robežu šķērsojušas bruņotas kolonnas, no Ukrainas puses nākušas jau iepriekš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!