Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV Tieslietu ministrijas ģenerālinspektors pirmdien publiskojis ziņojumu, kurā secināts, ka Federālais Izmeklēšanas birojs (FIB) pamatoti uzsācis izmeklēšanu par toreizējā prezidenta amata kandidāta Donalda Trampa un viņa štāba iespējamajām saitēm ar Krieviju.

400 lappušu garais ziņojums ir trieciens Trampam, kurš FIB izmeklēšanu bija nodēvējis par "raganu medībām" un paziņojis, ka ziņojums pamatos viņa nostāju.

Ministrijas ģenerālinspektors Maikls Horovics secinājis, ka FIB bijis pietiekami daudz informācijas, lai 2016.gadā sāktu izmeklēšanu par Trampa kampaņu.

FIB sāka izmeklēšanu, balstoties uz ārvalstu valdības sniegtu informāciju ASV, ka vēlēšanu štāba padomnieks Džordžs Papadopuls "ieteicis", ka štābs varētu palīdzēt Krievijai ar informācijas izplatīšanu, kas kaitētu prezidenta amata kandidātei no demokrātu partijas Hilarijai Klintonei.

Kā norādīts ziņojomā, nav "atrasti dokumentāli vai liecinieku pierādījumi, ka politiski aizspriedumi vai nepienācīga motivācija" ietekmējusi lēmumu sākt izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!