Sešus gadus pēc 11.septembra uzbrukumiem Ņujorkā karš pret terorismu nav devis nekādus panākumus, jo atbalsts ekstrēmajiem islāmistu grupējumiem ir tikai palielinājies, teikts pirmdien publicētā ziņojumā. "Oxford Research Group" norāda, ka ir pēdējais laiks mainīt pieeju un atzīt, ka starptautiskā terorisma apkarošana nedarbojas.
"Ja mērķis ir apkarot "Al-Qaeda", tad ir jāizprot tās atbalsta pirmsākumi un sistemātiski jāapcērt tie pašās saknēs," norāda Pols Rodžers, ziņojuma autors un Bredforda universitātes globālā miera pētniecības profesors. "Apvienojumā ar apdomīgu politiku un drošības pasākumiem grupējums tiktu apkarots, tomēr nepieciešama politikas maiņa visos līmeņos".

Ziņojumā "Alternatīvas karam pret teroru" ASV vadītais iebrukums Irākā raksturots kā "neaptverama kļūda", kas palīdzējusi nodibināt "visaugstāk vērtēto džihada kaujinieku apmācības zonu" grupējuma "Al-Qaeda" atbalstītājiem. Ziņojuma autors iesaka nekavējoties atsaukt karavīrus no Irākas un uzsākt diplomātiskus pasākumus reģionā. Ja šādi pasākumi tiks uzsākti nekavējoties, paies vismaz desmit gadi, lai atlīdzinātu kļūdas, kas izdarītas kopš 2001. gada 11. septembra, norāda Rodžers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!