Foto: AP/Scanpix
Eiropas Savienībā (ES) sācies zirga gaļas skandāls ir izpleties līdz Āzijai, kur importēta saldēta lazanja izņemta no Honkongas veikalu plauktiem, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Amatpersonas izdeva rīkojumu salas lielākajai veikalu ķēdei "ParknShop" izņemt no apgrozības lazanju, kurai "varētu būt piejaukta zirga gaļa, kurā nav pārbaudīta veterināro medikamentu klātbūtne".

Veikalu ķēdei ir 280 tirdzniecības vietu, bet amatpersonas norāda, ka līdz šim Honkongā ir pārdots tikai viens iespējami neatbilstošais produkts. "Sky News" gan nenorāda, tieši no kuras valsts produkti ievesti. 

Tikmēr Eiropā DNS testi uzrādījuši zirga gaļas klātbūtni ēdienos arī Čehijā. Tā konstatēta divos paraugos, kas paņemti no Luksemburgas uzņēmuma "Nowaco" gatavajām maltītēm. Amatpersonas nekavējoties lika veikalu ķēdēm izņemt produktus no tirdzniecības.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru BNS, jau vēstīja, ka zirga gaļa, kas uzdota par liellopa gaļu, var būt pārdota 16 Eiropas valstīs. Šis skandāls ir radījis jautājumus par pārtikas piegādes ķēžu sarežģītību Eiropas Savienībā, un daļa lielveikalu izņēmuši no tirdzniecības saldētās liellopa gaļas maltītes.

Eiropas Komisija (EK) 13. februāra vakarā paziņoja, ka aicina visas Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis veikt dezoksiribonukleīnskābju (DNS) testus liellopa gaļas produktiem, lai pārbaudītu, vai tajos nav zirga gaļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!