Krievijas Valsts domes vicespīkers, Liberāldemokrātiskās partijas līderis Vladimirs Žirinovskis ierosinājis Kaļiņingradas apgabalā izvietot ķīmiskos, bakterioloģiskos un kodolieročus.
"Šeit nevajag izvietot parastos ieročus. Šeit jāizvieto kodolieroči. Rietumi nobīsies. Ķīmiskos, bakterioloģiskos ieročus. Lai baidās. Un jāizvieto atklāti. Kaļiņingradas apgabals par to saņems milzīgu naudu. Vispirms izvietos ieročus - Maskava dos naudu, pēc tam vedīs tos prom - Brisele dos naudu. Un tā simts gadu, bet Kaļiņigrada dzīvos," telekanālam "Premjer" svētdien paziņoja Krievijas ultranacionālistu līderis, kurš Kaļiņingradā viesojās par godu Krievijas Jūras kara flotes dienai.

Pēc Žirinovska domām, Kaļiņingradai būtu "jāparāda rietumiem Krievijas spēki".

"Kaļiņingradas stāvokli var izmantot varenai militārajai bāzei, milzīga daudzuma kareivju izvietošanai. Šeit jākoncentrē radiolokatoru un pretgaisa aizsardzības sistēmas," viņš sacīja.

"Kaļiņingradas apgabals ir mūsu nenogremdējamais aviācijas bāzes kuģis," paziņoja Žirinovskis.

Krievijas Valsts domes vicespīkers un Liberāldemokrātiskās partijas līderis arī ierosinājis Maskavai izpirkt no Lietuvas 100 kilometrus zemes, lai savienotu Kaļiņingradas apgabalu ar pirmo apdzīvoto vietu Baltkrievijā.

Runājot telekanālā "Premjer" svētdien, Žirinovskis pauda viedokli, ka jāpanāk to, lai "Kaļiņingradas apgabals pāri Lietuvas teritorijai būtu tieši saistīts ar Baltkrieviju un Krieviju".

"Jāpanāk, lai Maskava uzstātu, bet Lietuva piekāptos un atvēlētu teritoriju tiešai dzelzceļa satiksmei no Kaļiņingradas uz tuvāko Baltkrievijas staciju," sacīja Krievijas ultranacionālistu līderis.

"Tā ir tikai 100 km gara un 500 metru plata josla. Vairāk mums nekā nevajag. Šī teritorija atrodas Lietuvas laukos un neko nedod. Tādēļ to būtu jāizpērk un jāsavieno Kaļiņingrada ar Baltkrieviju un Krieviju, lai vairs nebūtu tāda jēdziena, kā "Kaļiņingradas anklāvs", kaut kur starp Lietuvu un Poliju "iespiestā daļa"," paziņoja Žirinovskis.

Viņš arī pauda viedokli, ka būtu jādara viss iespējamais, lai Lietuva netiktu uzņemta NATO.

"Tas ir elementāri. Lietuvu neviens NATO neuzņems, tādēļ, ka mēs neratificēsim robežlīgumu .. Bet, ja to uzņems NATO un Eiropas Savienībā (ES), šeit var izvērst tādu politiku, lai šī valsts kļūtu par nabadzīgāko valsti ES," sacīja Žirinovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!