Foto: RIA Novosti/Scanpix

Piektdien stājušās spēkā Eiropas Savienības (ES) jaunās sankcijas pret Krieviju par tās agresiju Ukrainā. Kā liecina ES oficiālajā žurnālā publicētā informācija, ES melnajā sarakstā iekļuvis arī odiozais Krievijas politiķis Vladimirs Žirinovskis, pārliecinājās portāls "Delfi".


Kazahstānā dzimušā Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas līdera un Valsts Domes deputāta Žirinovska vārds minēts starp tām 24 personām, kuras pievienotas ES "melnajam sarakstam". Šīm personām ir liegta ieceļošana ES valstīs, kā arī iesaldējami viņu aktīvi ES valstu finanšu iestādēs.

Žirinovskis aktīvi atbalstīja bruņota spēka lietošanu Ukrainā un Krimas aneksiju, viņš aicina uz Ukrainas sadalīšanu, savas partijas vārdā viņš ir parakstījis vienošanos ar tā saukto "Doņeckas Tautas Republiku" (DTR), paskaidrots ES dokumentā.

Sarakstā iekļauta arī virkne Austrumukrainas separātistu amatpersonu, to skaitā jaunais pašpasludinātās DTR "premjerministrs" Aleksandrs Zaharčenko, DTR "aizsardzības ministrs" Vladimirs Kononovs ar iesauku "Cars", kurš amatā nomainījis no Ukrainas aizbraukušo Igoru Girkinu jeb Strelkovu.

Sankcijas vērstas arī pret DTR "ārlietu ministru" Oļegu Berezu, kas cieši saistīts ar bijušo Rīgas omonieti Vladimiru Antjufejevu, kurš atbild par separātistu valdības aktivitātēm.

Ar pilnu personu sarakstu var iepazīties šeit

Vēstīts, ka Žirinovskis, kurš pazīstams ar saviem provokatīvajiem paziņojumiem, tai skaitā vērstiem pret Baltijas valstīm, ne vien vārdos ir atbalstījis Ukrainas separātistus, bet pat uzdāvinājis tiem bruņotu automobili.

Žirinovska partijas simbolika redzēta arī Krievijas sūtītajā "humānajā palīdzībā" Ukrainas prokrieviskajiem kaujiniekiem. Krimas okupācijas laikā, kad Maskava oficiāli noliedza savu karavīru saistību ar notikumiem Ukrainai piederošajā pussalā, Žirinovskis Valsts domes sēdē ieradās tērpies militārā apģērbā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!