Krievijas prezidenta amata kandidāts Krievijas Liberāli demokrātiskās partijas līderis Vladimirs Žirinovskis ir pārliecināts, ka 27.martā tūliņ pēc prezidenta vēlēšanām valstī tiks nodibināts militāri policejisks politiskais režīms.
"Ja ne es, tad kāds cits to izdarīs," Valsts domes vicespīkers Žirinovskis pirmdien paziņoja preses konferencē Tatarstānas galvaspilsētā Kazaņā, kur viņš ieradās priekšvēlēšanu kampaņas braucienā.

Liberāldemokrātu līderis uzskata, ka "komunistu un demokrātijas laiks mūsu valstī ir aizgājis uz visiem laikiem".

"Jums ir tikai viena izvēle - vai nu es, vai arī Putins. Nākamo Krievijas prezidentu sauks Vladimirs, viņa iniciāļi būs V.V., un nekad par Krievijas prezidentu nekļūs Gena, Griša, Elločka," Žirinovskis paziņoja, ar to domājot Komunistiskās partijas līderi Genadiju Zjuganovu, "Jabloko" vadītāju Grigoriju Javļinski un kustības "Par pilsonisku sabiedrību" priekšsēdētāju Ellu Pamfilovu.

Savu iespējamo politiku viņš raksturoja kā "policejisku režīmu, militāri policejisku diktatūru". "Ja tauta par to nobalsos, es darīšu to, ko vēlas tauta," viņš uzsvēra.

"Ja vajadzēs izliet asinis, es tās izliešu, bet jūs - ja baidieties, tad nebalsojiet," Žirinovskis teica.

Ultranacionālstu līderis piebilda, ka viņa valdīšanas laikā "visur būšot VDK nodaļas, visur būs ziņu pienesēji, un es zināšu, kas notiek valstī".

"Iznīcināšu visus, jau iepriekš to saku. Asins upes izliešu. Desmit miljoni ies bojā, piecpadsmit, taču pārējie 135 dzīvos normāli," viņš paskaidroja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!