ANO Cilvēktiesību komisija, nosodot Krieviju par tās rīcību Čečenijā, pēc Krievijas Komunistiskās partijas līdera Genādija Zjuganova domām, nav ņēmusi vērā "aparteīdu" Latvijā, Igaunijā un Lietuvā.
Šādu nosodījumu ceturtdien komunistu frakcijas vadītājs Krievijas Valsts domē Zjuganovs nosūtījis aģentūrai BNS.

"Šā gada 27.aprīlī ANO Cilvēktiesību komisija pieņēma rezolūciju, nosodot Krieviju par tās rīcību, kuras mērķis ir iznīcināt terorisma perēkli Čečenijā," teikts paziņojumā.

"[ANO augstā cilvēktiesību komisāre] Mērija Robinsones kundze uzskata par labāku neievērot aparteīda sistēmu izveidošanu Latvijā un Igaunijā," uzskata Zjuganovs.

Viņš norādījis, ka Viļņā atsācies tiesas process pret Mikolu Burokeviču par notikumiem 1991.gadā, lai gan nesen parādījušās sensacionālas liecības, ka tā laika notikumos cilvēku nāve ir uz dažu Lietuvas pašreizējo līderu sirdsapziņas. Tāpat Lietuvā tiesa atteikusies atbrīvot pret parakstu par dzīvesvietas nemainīšanu piecus politieslodzītos, kaut arī šo gados veco cilvēku veselības stāvoklis vieš bažas," uzsver Zjuganovs.

"Tie ir tikai daži fakti, kas apliecina, ka reālie cilvēktiesību pārkāpumi paliek ārpus ANO Cilvēktiesību komisijas uzmanības robežām attiecībā uz Krieviju, jo ļaunuma atmaskošana neatbilst rietumvalstu interesēm," uzskata Zjuganovs.

"Mēs nosodām ANO Cilvēktiesības komisijas lēmumu attiecībā uz Krieviju kā dubultstandartu izpausmi," rezumē komunistu līderis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!