Foto: RIA Novosti/Scanpix

Aizvadītajā nedēļā Sarkanajā laukumā Maskavā notika svinīgs pasākums, kas veltīts pionieru organizācijas dibināšanas 92. gadadienai un 90. gadskārtai, kopš tai piešķirts Ļeņina vārds. Tomēr vislielāko rezonansi izpelnījies odiozais politiķis Genādijs Zjuganovs.

Proti, uz pasākumu Krievijas Komunistiskās partijas līderis bija ieradies baltā kreklā, kurpēs un firmas "Adidas" vējjakā.

Tieši šādā paskatā Zjuganovs sveica simtiem jauno pionieru no 26 Krievijas pilsētām, pašrocīgi vairākiem no viņiem apsēja kaklautus un nolika ziedus pie Josifa Staļina krūšutēla.

Blogos un sociālajos tīklos par Zjuganova ietērpu tiek izteiktas ironiskas piezīmes, taču pats politiķis palicis nesatricināms - viņš attaisnojas, ka Krievijā vienkārši neviens nešuj labus sporta kostīmus (apģērba augšdaļu Zjuganovam bija iedevis komunistu partijas futbola klubs).

"Es biju mūsu komandas formas tērpā. Viņi pērk to, kas ir veikalā. Pie mums Krievijā pagaidām neviens nešuj kvalitatīvus sporta kostīmus. Tādu es vilktu ar lielāko prieku. Nekādas vienošanās ar kompāniju "Adidas" man nav," skaidroja Genādijs Andrejevičs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!