Pēc speciālistu domām, žurnāli, dodot padomus seksā, uzstāda sievietēm neiespējamus mērķus un neņem vērā to, kas reāli notiek dzīvē, informē "Ananova". Seksa psiholoģe Petra Bointone saka, ka uzsvars uz tehniku rada sievietēm nepareizu priekšstatu par seksu.
Pēc Bointones teiktā, žurnālu rakstu autoriem nav ne mazākās jēgas par to, kā baudīt seksu.

Bointone un divi viņas kolēģi no Londonas universitātes koledžas izpētīja 26 rakstus par seksu 63 žurnālu numuros. Aplūkoto žurnālu vidū bija arī "Cosmopolitan", "Marie Claire", "Company", "New Woman", "She" un "Real Health" un "Beauty".

Šajos rakstos galvenā uzmanība esot veltīta "sasniegumiem" seksā, nevis "baudai". Rakstu autori vispār nav ņēmuši vērā seksa partneru savstarpējās attiecības vai iespējamās attiecību problēmas.

Bointone saka: "Sievietēm tiek uzstādīts mērķis - nevainojams sekss. Viņām tiek pateikts, ka, jānospiež tikai konkrētas podziņas, lai to sasniegtu. Tas ir ātri noejams ceļš no punkta A līdz B."

Žurnālu raktos paustā pamatdoma bija, ka sievietēm "jāiemācās baudīt" seksa tehnika, citādi viņu vīrieši to meklēs citur.

Vīrieši šajos rakstos tiek uzskatīti kā pietiekami sagatavoti un spējīgi seksā, ignorējot faktu, ka aptuveni 31 procents vīriešu cieš no seksuālām problēmām. Psiholoģe uzskata, ka žurnālos ir jāpublicē padomi seksā, taču vairāk uzmanības veltot partneru savstarpējām attiecībām un priekam par to.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!