Krievijas neatkarīgās telekompānijas NTV žurnālisti neatzīst un neatzīs NTV akcionāru sapulces lēmumu par telekompānijas vadības maiņu, otrdien preses konferencē paziņoja NTV informācijas dienesta vadītājs, telekompānijas ģenerāldirektora vietnieks Grigorijs Kričevskis.
Pēc viņa teiktā, vienīgais sapulcē pieņemto lēmumu mērķis bija panākt "politisko kontroli pār vienīgo nevalstisko federācijas mēroga telekompāniju".

Viņš informēja, ka NTV žurnālistu kolektīvs "pagaidām negatavojas organizēt tikšanos ar prezidentu [Vladimiru] Putinu". Pēc Kričenko teiktā, žurnālistiem tas nešķiet nepieciešams, jo, pēc viņu domām, prezidents ir labi informēts par to, kas notiek ar telekompāniju.

Otrdien pulksten 20 pēc Maskavas laika (19 pēc Latvijas laika) būs telekompānijas NTV raidījuma "Kospsavilkums" ("Itogi") ārkārtas izlaidums, kuru vadīs Jevgeņijs Kiseļovs. Raidījums būs veltīts notikumiem telekompānijā NTV, aģentūru "Interfax" informēja "Media-Most" oficiālais pārstāvis Dmitrijs Ostaļskis.

Otrdien gāzes monopoluzņēmuma "Gazprom" galvenajā mītnē notika NTV akcionāru sapulce, kurā tika ievēlēta jauna telekompānijas direktoru padome.

"Media-Most" vārdā Ostaļskis uzsvēra - ne akcionāru sapulcei, ne tajā pieņemtajiem lēmumiem nav nekāda juridiska spēka.

Par Krievijas telekompānijas NTV jauno ģenerāldirektoru iecelts pazīstamais uzņēmējs Boriss Jordans, otrdien paziņoja akciju sabiedrības "Gazprom" pārstāvis.

Līdz šim NTV ģenerāldirektora amatā bija Jevgeņijs Kiseļovs.

Jordans ir dzimis 1966.gadā Ņujorkā Krievijas emigrantu ģimenē un šobrīd vada finansiāli rūpniecisko grupu "Sputņik".

Viņš deviņdesmitajos gados bija viens no galvenajiem Krievijas fondu tirgus veidotājiem. Jordans ir finansists un miljonārs, kas veicinājis ārvalstu investīcijas Krievijas uzņēmumos.

Līdz 1995.gadam viņš bija bankas "Credit-Suisse First Boston" Maskavas filiāles vadītājs, bet pēc tam nodibināja kompāniju "Renaissance Capital" un kļuva par Krievijas topošā fondu tirgus vadošo investoru.

Vairākas reizes Jordanam tika atteikta vīza iebraukšanai Krievijā, iespējams, tādēļ, ka pret viņu naidīgi izturējās vairāki tobrīd Krievijas ekonomikā ietekmīgi oligarhi.

Pēc 1998.gada augusta finansu krīzes Krievijā, kad "MFK Renaissance" kapitāls divu mēnešu laikā samazinājās no 150 miljoniem ASV dolāru (90 miljoni latu) līdz 30 miljoniem dolāru (18 miljoni latu), Jordans sāka darboties mediju jomā, ieguldot līdzekļus grupā "Sputņik", kurai pieder arī radiostacija "Europa Plus" un žurnāls "Afiša".

"Gazprom - Media" ģenerāldirektors Kohs, esot Krievijas valsts īpašuma ministra amatā, tika apsūdzēts par kukuļa saņemšanu no Jordana biznesa partnera.

Jordans par telekompānijas jaunās vadības galveno uzdevumu uzskata telekompānijas finansiālās atveseļošanas pasākumu izstrādāšanu un realizēšanu, teikts "Gazprom - Media" paziņojumā presei, kurā arī uzsvērts, ka ģenerāldirektora amatā Jordans darbosies visu akcionāru interesēs.

"Ģenerāldirektora amatā es stingri ievērošu vārda brīvības principus un īstenošu visus pasākumus NTV neatkarības saglabāšanai. Es gatavojos rūpēties par to, lai tiktu aktivizētas sarunas ar potenciālo investoru konsorciju, kuru pārstāv Teds Tērners, nolūkā paātrināt viņu iekļaušanu NTV akcionāru skaitā," paziņojis Jordans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!