Foto: EPA/Scanpix/LETA
Dāņu izgudrotājs Pīters Madsens, kurš 2017. gadā uz pašbūvētas zemūdenes nogalināja zviedru žurnālisti Kimu Vallu, notverts pēc mēģinājuma aizbēgt no cietuma, vēsta raidsabiedrība BBC.

Policija apstiprina, ka vīrietis arestēts pie cietuma Kopenhāgenas rietumos. Tiek ziņots, ka viņš piedraudējis apsargam ar ierocim līdzīgu priekšmetu un izbēdzis. Tomēr cietuma personāls viņam sekoja un viņš aizturērts jau dažas minūtes vēlāk.

Mēģinot izvairīties no aresta, Madsens iekāpis baltā mikroautobusā. Aizturēšanas brīdi viņs aizmetis pistolei līdzīgu objektu, bet policija pamanīja jostu ap viņa vidukli.

Šajā brīdī viņš apsēdies pie dzīvžoga, kamēr ieradās atmīnēšanas robots. Apteuveni pēc pusotras stundas viņš nogādāts atpakaļ cietumā.

Preses fotogrāfijās no notikuma vietas Madsens redzams bruņotu policistu aplenkts sēžam pie dzīvžoga ar jostu ap vidukli.

Madsenam par 30 gadus jaunās žurnālistes slepkavību, kura devās viņu intervēt uz zemūdenes, piespriests mūža ieslodzījums. Izgudrotājs sākotnēji liedzās, ka būtu nogalinājis žurnālisti, kuras izkropļotais ķermenis tika atrasts izskalots krastā 11 dienas pēc viņas pazušanas.

Pēc tam viņš apgalvoja, ka žurnālistes nāve bija negadījums. Tomēr vēlāk filmā viņš atzinies, ka žurnālisti ir nogalinājis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!