ASV Centrālā izlūkošanas pārvalde (CIP) esot plānojusi nogalināt kādu Hamburgā dzīvojošu sīriešu izcelsmes Vācijas pilsoni, kurš ticis turēts aizdomās par saistību ar 2001.gada 11.septembra terora aktu organizēšanu, pirmdien vēsta interneta izdevums "The Local".

Kā apgalvots žurnāla "Vanity Fair" kārtējā numurā, CIP vēlējusies likvidēt Mamunu Darkazanli, kurš tiek uzskatīts par starptautiskās teroristiskās organizācijas "Al Qaeda" finansētāju. Izlūkdienesta amatpersonas pat izveidojušas algotu slepkavu grupu, taču operācija tā arī nav īstenota.

Rakstā, kas veltīts Ērikam Prinsam, bēdīgi slavenā apsardzes uzņēmuma "Blackwater" dibinātājam, apgalvots, ka CIP grupa, kas Vācijā ieradusies, neinformējot nedz vietējās varasiestādes, nedz vietējo CIP atbalsta punktu, divas nedēļas izsekojusi Darkazanli un plānojusi viņa nogalināšanas operāciju.

"Vanity Fair" raksta, ka, kā apgalvo CIP amatpersonas, operācija atcelta, jo aģenti nav varējuši organizēt atbilstošus apstākļus izsekojamā nogalināšanai. Taču kāds avots, kas labi informēts par operāciju, izteicies, ka tā nav īstenota, jo pietrūcis "politiskās gribas".

Tiek uzskatīts, ka Darkazanli bijis saistīts ar teroristiem, kas sarīkoja 11.septembra terora aktus Ņujorkā un Vašingtonā, laikā, kad viņi dzīvoja un mācījās Hamburgā.

Vācijas varasiestādes vairākus gadus izmeklēja Darkazanli lietu, taču 2006.gadā to slēdza pierādījumu trūkuma dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!