Foto: AFP/Scanpix
Lībijas līderis Muamars Kadafi ir pavēlējis mīnēt valstī esošos naftas vadus un citus svarīgus objektus, lai varas zaudēšanas gadījumā uzvarētājiem atstātu haosu, otrdien raksta žurnāls “Time”.

Kadafi tuva persona informējusi, ka ar infrastruktūras iznīcināšanu tiks sūtīts pēdējais vēstījums manifestantiem - "Vai nu es, vai haoss!".

Lībijas Džamahīrijas tēvs saprotot, ka viņa stāvoklis ir smags un atgūt varu pēc tik plašām sacelšanām neizdosies. Tādēļ viņš gatavojas atriebties "nodevējiem" un valstij lemt Somālijas likteni, kur desmitgadēm norit cīņas dažādu cilšu starpā.

Papildu naftas industrijas iznīcināšanai, Kadafi plāno atbrīvot no cietuma simtiem islama radikāļu kaujiniekus, kuri tikai pastiprinās haosu.

Šobrīd Kadafi uzskatot, ka viņu ir pametuši Rietumu sabiedrotie. Viņu atbalsta tikai nelielā "al kadafas" beduīnu cilts un daži tūktoši armijas elites vienību kaujinieki.

Žurnāla "Times" informators nav pateicis, kad Kadafi izlems rīkoties. Informācijas patiesumu liek apšaubīt arī fakts, ka iepriekš šis pats cilvēks ir droši apgalvojis - Tunisijas un Ēģiptes scenārija Lībijā nebūs.

Kadafi esot labas attiecības ar austrumu cilšu vadoņiems. Tieši austrumos sākās nemieri, kas tagad aptvēruši visu valsti.

Masu protesti un vardarbīgas sadursmes ar drošības spēkiem Lībijā sākās pagājušajā otrdienā. Šobrīd dažādi avoti min, ka nemieros gājuši bojā no 300 līdz 1000 cilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!