ASV žurnāls "Time" pēc tradīcijas nosaucis aizejošā gada cilvēku - par to kļuvis Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kurš savai valstij atjaunojis pasaules lielvaras statusu.
Bijušais VDK pulkvedis Putins parādīsies uz žurnāla vāka kā cilvēks, kurš, pēc "Time" redaktoru domām, visspēcīgāk ietekmējis šogad notikušo, neatkarīgi no tā, vai notikumi virzījušies uz labo vai slikto pusi.

"Viņš nav labais puisis, bet viņš ir paveicis ārkārtējas lietas," telekanāla NBC raidījumā "Today Show" pavēstīja "Time" redaktors Ričards Stengels. "Viņš ir Krievijas jaunais cars un viņš ir bīstams tādā ziņā, ka viņam nerūp pilsoniskās brīvības, viņa nerūp vārda brīvība, viņam rūp stabilitāte. Taču stabilitāte ir tas, kas Krievijai ir nepieciešams, un tāpēc krievi viņu dievina."

Putins "Time" redaktoru izvēlē par gada cilvēku pārspējis vairākus konkurentus, tajā skaitā bijušo ASV viceprezidentu un šā gada Nobela Miera prēmijas laureātu Alu Goru, britu rakstnieci Dž.K.Roulingu, Ķīnas prezidentu Hu Dziņtao un ASV spēku komandieri Irākā ģenerāli Deividu Petreusu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!