Žurnālistei, kura raksta Krievijas ziņu žurnālam "Novoje vremja", kas pazīstams ar saviem Kremļa darbības pētījumiem, nav ļauts atgriezties Krievijā pēc dienesta komandējuma, svētdien ziņo viņas žurnāls.
Moldovas pilsonei Natālijai Morarai Maskavas Domodedovas lidostas pasu kontrolē paziņots, ka Federālais drošības dienests devis rīkojumu neļaut viņai iebraukt valstī, teikts žurnāla "Novoje vremja" interneta lapā.

"Viņi neminēja nekādu iemeslu un neviens neteica savu vārdu. Viņi teica, ka es varot saņemt paskaidrojumus Moldovas vēstniecībā Maskavā," Morara teica radiostacijai "Eho Moskvi", runājot par lidostas robežsargiem.

"Visticamākais iemesls ir mans pēdējais raksts ar nosaukumu "Kremļa kukuļiem paredzētā nauda". Tajā detalizēti aprakstīts, kā prezidenta administrācija finansēja vēlēšanas," viņa teica.

10.decembrī publicētajā rakstā citēti baņķieri un partijas amatpersonas, kas teikuši, ka Kremlis kontrolēja finanšu līdzekļus, kas tika piešķirti partijām, kuras piedalījās 2.decembra vēlēšanās, tādējādi nosakot balsošanas iznākumu.

Prokremliskā partija "Vienotā Krievija" pārliecinoši uzvarēja vēlēšanās.

Morara atgriezās no komandējuma Izraēlā un ieradās Maskavā naktī no sestdienas uz svētdienu. Robežsargi viņai ieteica nopirkt biļeti uz Moldovu vai atgriezties Izraēlā," teikts "Novoje vremja" publikācijā.

Vēlāk žurnāls paziņoja, ka Morara svētdien izlidojusi uz Moldovu. Robežapsardzības dienesta pārstāvis Domodedovas lidostā lūdza AFP korespondentu vērsties Federālā drošības dienesta (FDD) preses dienestā, taču apstiprināja, ka Morara bijusi lidostā.

FDD preses dienests nebija pieejams komentāriem.

Žurnāla "Novoje vremja" redaktora vietnieks Jevgeņijs Albacs radiostacijai "Eho Moaskvi" teica, ka aizliegums Morarai bija "atbilde uz viņas veikto izmeklēšanu un darbu žurnālā" kopumā.

"Mēs iesniegsim nepieciešamos pieprasījumus. Ja būs vajadzīgs, vērsīsimies tiesā. Taču es ceru, ka Krievijas varas iestādes pieņems saprātīgu lēmumu," sacīja Albacs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!