Foto: AFP/Scanpix/LETA

Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā kāda sieviete aizturēta uz aizdomu pamata par sava dēla ieslodzīšanu dzīvoklī 28 gadu garumā, vēsta "EuroNews".

Stokholmas austrumu Handenas rajonā daudzdzīvokļu mājā šobrīd 70 gadus vecā sieviete dēlu ieslodzījusi, kad viņš bjis 12 gadus vecs. Ieslodzījuma skarbo apstākļu dēļ šobrīd jau 41 gadus vecajam vīrietim ir saglabājušies tikai daži zobi un sekas atstājusi arī hroniska badošanās.

Vīrieša ieslodzīšana nākusi gaismā pēc tam, kad viņa māte nonākusi slimnīcā, un kāds radinieks iekļuvis viņas dzīvoklī. Tajā viņš atradis uz zemes guļošu un čūlām klātu vīrieti.

Radinieks, acīmredzot neuzturēdams ciešus kontaktus ar sievieti, tagad norāda, ka ir atvieglots, ka tas šādi beidzies, jo pastāvējušas aizdomas, ka sievietei ir kontrole pār savu dēlu, bet nezinājis, ka tā ir tāda. Viņš arī atklājis, ka dzīvoklis izskatījies netīrīts jau gadiem.

Vīrietis nogādāts slimnīcā, bet viņa gūtie ievainojumi neesot dzīvību apdraudoši.

Tagad noskaidrots, ka sieviete izņēmusi no skolas viņa dokumentus, kad zēnam bijuši 12 gadi un kopš tā laika turējusi viņu ieslēgtu dzīvoklī. Stokholmas policija norāda, ka vīrieša māte tiek apsūdzēta ne tikai viņa brīvību ierobežošanā, bet arī fiziskā vīrieša ietekmēšanā, tostarp ķermeņa bojājumu nodarīšanā.

Kaimiņi medijiem tagad atklāj, ka vīrietis laiku pa laikam, visticamāk, kopā ar māti dzīvokli pametis, lai apmeklētu veikalu, bet arī nav nojautuši par ģimenes patiesajiem apstākļiem. Vairums norādīja, ka nebija redzējuši viņu gadiem ilgi.

Tikmēr sieviete visus noziegumus, kuros tā apsūdzēta, noliegusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!