Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Zviedrijas valdība trešdien, 29. septembrī, atcēla lielāko daļu ierobežojumu, kas noteikti ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību, jo pietiekami daudz iedzīvotāju šajā valstī ir vakcinēti.

Varas iestādes atcēla dalībnieku skaita ierobežojumus futbola spēlēs, koncertos un citos pasākumos. Tika atcelti arī cilvēku skaita ierobežojumi kāzās, jubilejās un citos privātos sarīkojumos.

Zviedrija atcēla arī ieteikumu cilvēkiem strādāt attālināti, tomēr cilvēkiem ar Covid-19 simptomiem būs jāpaliek mājās un jāveic testi.

Zviedrijas valdība un veselības pārvalde paziņoja, ka ierobežojumu mīkstināšana ir iespējama, pateicoties progresam vakcinācijas kampaņā. Vairāk nekā 83% no iedzīvotājiem vecumā virs 16 gadiem ir saņēmuši vismaz vienu Covid-19 vakcīnas devu, bet vairāk nekā 76% ir pilnīgi vakcinēti.

Lielāko daļa ierobežojumu ir atcēlušas arī Dānija un Norvēģija.

Zviedrijā tomēr paliek spēkā daži ieteikumi, sevišķi pilsoņiem, kas nav pilnīgi vakcinēti pret Covid-19. Viņiem ir jāizvairās no lieliem pūļiem un tuva fiziska kontakta ar cilvēkiem no riska grupām un gados veciem cilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!