Trīs no četriem Zviedrijas kompāniju personāla daļu vadītājiem uzskata, ka firmai vajadzētu palīdzēt tukliem darbiniekiem zaudēt svaru, liecina otrdien publicētā pētījuma rezultāti.
Lielākā daļa no aptaujātajiem 115 vadītājiem uzskata, ka pārāk smagām sievietēm nav tādas pašas izredzes karjerā kā sievietēm ar normālu svaru. Tomēr viņu situācija ir mazliet labāka nekā vīriešiem ar lieko svaru.

Hudinges slimnīcas profesors Stefans Rosners sacīja, ka 10 procenti Zviedrijas vīriešu un 12 procenti sieviešu ir liekais svars, turklāt šī proporcija ir strauji palielinājusies kopš astoņdesmitajiem gadiem.

"Diskriminācija pret korpulentiem cilvēkiem ir pēdējā sociāli pieņemamā darbavietas diskriminācijas forma," viņš uzsvēra preses konferencē.

Aptuveni 63 procenti no personāla nodaļu vadītājiem, kas piedalījās pētījumā, atzina, ka liekais svars ir slimība, kaut arī šo definīciju Pasaules veselības organizācija ir ieviesusi cilvēkiem, kuriem ķermeņa masas indekss (BMI) pārsniedz 30.

BMI tiek aprēķināts, salīdzinot cilvēka svaru un garumu. Normāls BMI ir no 18,5 līdz 25.

Zviedrijas kompānijas ir vadībā Eiropā, piedāvājot darbiniekiem iespēju iesaistīties sporta klubos, kā arī citus pakalpojumus, lai personāls būtu veselīgs un laimīgs.

Privāto kompāniju, kur darbinieku skaits pārsniedz 100, personāla vadītājus laika posmā no pagājušā gada decembra līdz šī gada janvārim aptaujāja kompānija "Dialogus" pēc farmaceitiskās kompānijas "Roche" pasūtījuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!