Zviedrijā atmaskots viltus ārsts, kurš bez nepieciešamās medicīniskās izglītības bija piedalījies vismaz 60 ķirurģisku operāciju veikšanā, sestdien informēja Zviedrijas plašsaziņas līdzekļi.
Norvēģijas pilsonis, kurš bija pieņemts darbā Tūšbi pilsētas slimnīcā, pusotra gada laikā pildījis jaunākā ārsta pienākumus, lai gan viņam nebija attiecīgas medicīniskās izglītības. Šajā laikā viltus ķirurgs bija asistējis 60 operācijās, bet patstāvīgi veicis 18 ķirurģiskas operācijas.

Nemācītais ārsts arī pieņēma pacientus ar dažādiem lūzumiem, uzstādīja diagnozes un izrakstīja medikamentus, to vidū arī zāles, kas satur narkotiskas vielas. Daudzus no šiem preparātiem norvēģis bija izrakstījis pats sev un saviem draugiem.

Tagad atklājies, ka 33 gadus vecais Norvēģijas iedzīvotājs divus gadus mācījies kādā medicīnas institūtā Polijā. Pieņemot viņu darbā slimnīcā, kur ļoti trūkst ārstu, norvēģim noticēja uz vārda, ka viņam ir ārsta diploms. Izmeklēšanā noskaidrots, ka arī citi vēl diplomus nesaņēmuši studenti šajā slimnīcā pildījuši jaunāko ārstu funkcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!