Foto: Reuters/Scanpix

Vairāki desmiti maskotu vīriešu, kas, domājams, ir neonacistu bandu locekļi, naktī uz sestdienu Stokholmā veikuši vairākus uzbrukumus imigrantiem, ziņo Zviedrijas policija.

Policija pastiprinājusi savu klātbūtni galvaspilsētas centrā, iesaistot arī nemieru apspiešanas un helikopteru vienības, jo piektdienas vakarā saņēmusi ziņas, ka ekstrēmisti plānojot uzbrukumus vientuļiem imigrantu pusaudžiem.

Policija gan vēsta, ka līdz pusdienlaikam nav saņēmusi nevienu cietušā sūdzību. Aizturēts vienīgi kāds 46 gadus vecs vīrietis, kas iesitis civilā ģērbtam policistam.

Vēl trīs personas īslaicīgi aizturētas par sabiedriskās kārtības traucēšanu, bet vēl viens cilvēks aizturēts par naža nēsāšanu.

Sergela laukumā, kas ir iecienīta jauniešu, tostarp imigrantu, pulcēšanās vieta, piektdienas vakarā manīti līdz pat 100 maskotiem un melnā tērptiem cilvēkiem.

Laikraksts "Aftonbladet", atsaucoties uz aculieciniekiem, ziņo, ka maskoto cilvēku grupa vērsusies pret "cilvēkiem, kas izskatās pēc svešiniekiem" un dalījusi skrejlapas ar aicinājumiem gādāt par "pelnītu sodu ziemeļafrikāņu ielu bērniem".

Neonacistiskā Ziemeļnieku pretestības kustība (SMR) savā tīmekļa forumā "Nordfront" vēsta, ka piektdienas vakarā aptuveni 100 futbola klubu AIK un "Djurgarden" līdzjutēji sapulcējušies, lai "uzmeklētu no Ziemeļāfrikas nākušos noziedzniekus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!