Foto: AFP/Scanpix/LETA
Zviedrijā tiek meklēts kāds cilvēks vai cilvēku grupa, kas mērķtiecīgi ilgā laika periodā met akmeņus dāņu automašīnu logos, vēsta "Vice".

Fakts, ka kāds uz Zviedrijas autoceļiem mērķtiecīgi apskādē tieši Dānijā reģistrētus auto, atklājies, kad kāds cietušais "Facebook" publiski pasūdzējās, ka trīs nedēļu laikā pa viņa auto ar akmeni mests divreiz. Ierakstam atsaukušies arī citi cietušie, piesaistot likumsargu uzmanību.

Pirmie likumsakarīgi reaģējuši dāņu tiesībsargi, publiskojot brīdinājumu. Zviedrijas policijai līdz šim izdevies noskaidrot, ka kopumā no akmeņu sviedēja šovasar cietuši vairāk nekā simts dāņu auto.

Vairums incidentu fiksēti dažādās vietās uz autoceļa "E65" Zviedrijas dienvidos, vēstījis Zviedrijas sabiedriskais medijs SVT. Šis ir viens no populārākajiem ceļiem, lai ik vasaru dāņi lielā skaitā dotos uz savām vasaras mājām Zviedrijā.

Kopš policijas operācijas uzsākšanas ziņojumi par akmeņu metējiem turpinājuši pienākt, raisot aizdomas, ka tos vairs neveic sākotnējie cilvēki, bet radušies sekotāji.

Policijai līdz šim nav nekādu pavedienu. Tostarp likumsargi medijam "Motherboard" norādījuši, ka mīkla ir arī tas, kā uzbrucēji spēj izšķirt ātri braucošo auto numurus. Turklāt, lai gan abu valstu iedzīvotāji mēdz cits par citu jokot, nāciju starpā pastāv ļoti labas un ciešas attiecības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!