Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Zviedrijā fiksēta organizētās noziedzības grupējumu aktivitātes paaugstināšanās, raksta militārās jomas portāls "Janes".

Skandināvijas valstī biežāk notiek apšaudes, kas ir rezultāts grupējumu cīņai par teritoriju kontroli. Starp organizētajā noziedzībā iesaistītajām personām vairums daļa ir gados jauni cilvēki ar imigrantu saknēm.

Medijs atzīmē, ka Zviedrijas policija ir mobilizējusies, lai cīnītos pret organizētās noziedzības grupējumiem, bet problēmas, visdrīzāk, saglabāsies nepietiekamo cilvēkresursu, kā arī relatīvi saudzējošo sodu dēļ.

Pieaudzis šaujamieroču lietošanas gadījumu skaits, tostarp gaišā dienas laikā. Pēdējo deviņu gadu laikā slepkavību skaits ar šaujamieročiem ir dubultojies, raksta "Spector". Savukārt pēdējos gados īpaši pieaudzis uzbrukumu skaits ar rokas granātām, kas vēl pirms dažiem gadiem bijis ārkārtīgi liels izņēmums. Tās galvenokārt Zviedrijā tiek ievestas no bijušās Dienvidslāvijas valstīm, atzīmē medijs.

Raugoties no starptautisko standartu perspektīvas, Zviedrija joprojām ir droša valsts. Tomēr aizvadītajā desmitgadē vardarbīgu incidentu skaits, kurā iesaistīti gados jauni gangsteri, ir dramatiski pieaudzis, atzīmē "Janes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!