Foto: AFP/Scanpix
Zviedrijas bruņotie spēki plašā militārā operācijā sestdien turpina piektdien aizsāktos zemūdenes meklējumus šīs valsts teritoriālajos ūdeņos.

Atsaucoties uz komandiera Jonasa Vikstrema sacīto, aģentūra AFP ziņo, ka operācijā iesaistīti kuģi, helikopteri un vairākas sauszemes vienības.

Operācija turpinājās visu nakti un turpinās sestdien. Tā turpināsies līdz bruņotie spēki uzskatīs, ka to ir izpildījuši, sacījis armijas preses sekretārs Jespers Tengrots.

Tāpat bruņotie spēki pārbauda piektdien saņemto informāciju par zemūdens aktivitāti. Bruņoto spēku pārstāvis atkārtoti norādījis, ka informācija iegūta no uzticama avota.

Vikstroms arī paskaidrojis, ka Zviedrija publiski paziņojusi par operāciju, tādēļ, ka Baltijas jūrā ir intensīva satiksme un armijas aktivitātes nepaliktu nepamanītas. Tomē viņš neprecizē, kāda veida informāciju saņēmusi Zviedrija.

Zviedrijas militārpersonas atturas minēt konkrētu valsti, ko tās tur aizdomās par "ārvalstu zemūdens aktivitāti".

Kā vēstīts, Zviedrijas bruņotie spēki piektdienas vakarā paziņoja par militāro operāciju, kas sākta pie Stokholmas salām, reaģējot uz ziņām par aizdomīgu "ārvalstu zemūdens aktivitāti".

Vikstrems norādīja, ka atbilstoši valdības jau iepriekš teiktajam drošības situācija Baltijas jūrā ir pasliktinājusies, taču vienlaikus uzsvēra, ka pagaidām operācijas laikā ieroči nav pielietoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!