Aptuveni 100 jauniešu ceturtdien vakarā sarīkoja nekārtības Malmē Zviedrijas dienvidos, dedzinot automašīnas un atkritumu konteinerus, bet policiju apmētājot ar akmeņiem un degmaisījuma bumbām, pavēstīja policijas preses sekretāre Eva Guna Vestforda.
Huligānu plosīšanās šajā Zviedrijas pilsētā turpinās jau otro dienu pēc kārtas.

"Mums bija ļoti sarežģīts vakars. Jau no pēcpusdienas deg atkritumu tvertnes un automašīnas, sabiedriskajam īpašumam nodarīti lieli postījumi, policisti apmētāti ar akmeņiem un degmaisījuma bumbām," sacīja Vestforda.

Viens nekārtību dalībnieks arestēts, paskaidroja amatpersona.

Incidenti saistīti ar faktu, ka Rosengārdā, Malmes rajonā, kur mīt daudz imigrantu, nesen slēgts islāma kultūras centrs, kur cita starpā bijušas arī telpas musulmaņu dievkalpojumiem. Ēkas īpašnieks vēlējies celtni izmantot citiem mērķiem, un musulmaņu centra vadītāji viņam atdevuši atslēgas.

Tomēr 24. novembrī telpas patvarīgi ieņēma jauniešu grupa, bet jau šonedēļ iejaucās policija, lai skvoterus no telpām padzītu. Policija ēku apsargāja līdz trešdienai, bet, tiklīdz likumsargi bija prom, tā jaunieši atkal mēģināja celtni ieņemt.

Trešdien vakarā sākās nekārtības - centra apkārtnē sākās dedzināšana, bet policiju jauniešu apmētāja ar akmeņiem un "Molotova kokteiļiem".

Sadursmju laikā trešdien tika aizturēti 17 jaunieši.

"Nekārtības aizsāka ēkas patvarīgā ieņemšana. Bet tagad tas vairs nav īstais iemesls, jo pievienojušies jau ir citi nemiera cēlāji, kas cenšas gūt labumu no situācijas," paskaidroja Vestforde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!