Foto: AFP/Scanpix/LETA

Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā ceturtdien, 2. augustā, policija sašāva ar Dauna sindromu un autismu slimu vīrieti, kuram rokā bijis rotaļu ierocis. Cietušais no gūtās traumas miris, vēsta "The Local".

Stokholmas centrālajā rajonā Vasastanā ap pulksten četriem rītā policija pret vīrieti atklāja uguni, jo viņi radušos situāciju raksturoja kā bīstamu. Cietušais tika nogādāts slimnīcā, taču vēlāk miris.

Kā vēsta Zviedrijas tabloīds "Expressen", upuris bija 20 gadus vecs jaunietis, kurš slimojis ar Dauna sindromu un autismu un kurš pametis mājas, līdzi ņemot rotaļu ieroci.

Mirušā vīrieša māte laikrakstam norādīja, ka viņas dēls bijis smagi slims, un aprakstīja puisi kā "pasaules labsirdīgāko cilvēku". Viņa piebilda, ka vienīgais, ko vīrietis spēja pateikt, bija vārds 'mamma'.

Iepriekšējie mediju ziņojumi vēstīja, ka iedzīvotāji bija izsaukuši policiju, ziņojot par vīrieti, kurš rokā turējis ieroci. Policisti atklājuši uguni pēc tam, kad puisis pēc kārtībnieku pavēles neesot to nometis.

Policistu darbība vēl tiks izskatīta, lai gan pašlaik neviens no policistiem netiek turēts aizdomās par nozieguma izdarīšanu.

Ceturtdien mirušais vīrietis ir septītais cilvēks Zviedrijā šogad, kuru nogalinājusi policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!