Foto: Reuters/Scanpix

Pēc plaši atspoguļotās ārvalstu zemūdenes meklēšanas operācijas, ko Zviedrijas bruņotie spēki īstenoja pērnā gada oktobrī, notikušas vēl vienas - slepenībā veiktas - zemūdenes medības, vēsta laikraksts "Dagens Nyheter".

Nedēļu pēc tam, kad Zviedrijas armija pārtrauca šīs valsts ūdeņos manītās zemūdenes meklējums, tikai trīs kilometru attālumā no Stokholmas, noslogota kuģu ceļa tuvumā atkal fiksēts aizdomīgs novērojums.

Šoreiz bruņotie spēki zemūdeņu meklēšanas kuģi pārmeklēt ūdeņus nosūtījuši slepenībā.

Zviedrijas armijas runasvīrs medijam apstiprinājis to, ka šāds novērojums ir bijis. "Tas klasificēts kā iespējama zemūdene. Fakts, ka mēs izvēlējāmies pārmeklēt ūdeņus, liecina gan par novērojumu veikušās personas uzticamību, gan par to, ka mums tuvumā bija kuģi un sauszemes spēki, kas nozīmēja, ka mēs varējām ātri sasniegt šo vietu. Neraugoties uz to, mēs neguvām rezultātus," norāda Zviedrijas bruņoto spēku pārstāvis Filips Simons.

Zviedrija ārvalstu zemūdenes meklējumus pārtrauca 24.oktobrī, bet līdz šim nezināmais novērojums fiksēts 31.oktobrī.

Kā vēstīts, pērnā gada oktobrī pēc vairākiem novērojumiem Stokholmas salu arhipelāgā Zviedrijas armija nedēļu meklēja "ārvalstu zemūdens aktivitātes" avotu. Mediji un eksperti plaši spekulēja, ka tā, visticamāk, ir Krievijas zemūdene.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!