Foto: Reuters/Scanpix

Islāmistu motivēts terorisms joprojām ir galvenais drauds Zviedrijai potenciālo teroraktu ziņā, teikts piektdien publicētā Nacionālā teroristu draudu novērtēšanas centra (NCT) ziņojumā.

Kā norādīts centra ikgadējā ziņojumā, ir iespējams, ka gan Zviedrijā, gan ārzemēs ir islāmistu motivētas personas, kuras uzbrukumu mērķiem Zviedrijā uzskata par "likumīgu".

Tomēr ofensīva Sīrijā un Irākā pret džihādistu grupējumu "Daesh" ("Islāma valsts") ir samazinājusi tā spējas plānot šādus uzbrukumus no konflikta rajoniem, teikts ziņojumā.

Galvenais drauds ir uzbrucēji, kas darbojas vienatnē vai mazās grupās, izmantojot nažus, transportlīdzekļus vai šaujamieročus, pavēstīja NCT.

Pagājušajā gadā Zviedrijā atgriezušās dažas personas, kas saistītas ar islāmistu motivētu terorismu, un sagaidāms, ka 2019. gadā šo atgriezušos personu skaits saglabāsies mazs, teikts ziņojumā.

Vēl viens potenciāls drauds ir ekstrēmās labējā spārna grupas, kuru iespējamie mērķi ir oponenti galēji kreisajā spārnā vai ar imigrāciju saistītas personas un vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!