Uzņēmuma "Ikea" mēbeļu un interjera preču veikals Zviedrijas pilsētā Vesterosā, kurā tika nogalināti divi cilvēki, uz laiku pārtrauks tirgot nažus, otrdien paziņoja veikala menedžeris.

"Tas ir lēmums, kuru esmu pieņēmis, un tas ir uz laiku," ziņu aģentūrai TT sacīja menedžeris Matiass Jūhansons, piebilstot, ka veikals tiks atvērts trešdienas rītā.

"Ikea" veikals ir slēgts kopš pirmdienas.

Jau vēstīts, ka saistībā ar šo uzbrukumu ir aizturēti divi cilvēki.

Viens no abiem aizdomās turētajiem uzbrukumā ar nazi noliedz savu saistību ar šo uzbrukumu, savukārt otrs ir kritiskā stāvoklī.

Uzbrukumā tika nogalināta 55 gadus veca sieviete un viņas 28 gadus vecais dēls.

Laikraksts "Aftonbladet" ziņoja, ka abi aizdomās turētie dzīvojuši vienā patvēruma meklētāju uzņemšanas centrā. Policija vēlāk paziņoja, ka abi ir patvēruma meklētāji no Eritrejas.

Policija pirmdien raksturoja šo uzbrukumu kā "traku incidentu". Nav nekādu pazīmju, ka tas būtu saistīts ar terorismu, un Zviedrijas izlūkdienests SAPO paziņoja, ka pie tā nav vērsušies saistībā ar šo lietu.

Abi aizdomās turētie tika aizturēti pirmdien neilgi pēc uzbrukuma. Jaunāko, kurš dzimis 1992.gadā, policisti nogāza zemē autobusa pieturā netālu no šī veikala, bet vecākais, kurš dzimis 1979.gadā, tika atrasts veikalā ar durtiem ievainojumiem.

Vesterosa atrodas 115 kilometrus uz austrumiem no galvaspilsētas Stokholmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!