Foto: EPA/LETA
Zviedrijas kroņprincesei Viktorijai ceturtdienas naktī piedzima meita, kas ieņēmusi otro vietu troņa pretendentu sarakstā, paziņoja Viktorijas vīrs princis Dāniels.

"Šorīt pulksten 4.26 (5.26 pēc Latvijas laika) piedzima ļoti jauka mazā princese, kas ir 51 centimetru gara un sver 3,280 kilogramus," Dāniels sacīja reportieriem Karolinskas Universitātes slimnīcā Stokholmas piepilsētā Sulnā.

Meitenīte ir pirmais bērns Dāniela un Viktorijas ģimenē. Māte un bērns jūtas labi.

Zviedrijas kroņprincese Viktorija un viņas līgavainis Dāniels Vestlings salaulājās 2010.gada 19.jūnijā Stokholmas katedrālē. Pagājušā gada augustā Zviedrijas karaļnams paziņoja, ka Viktorija ir stāvoklī un bērnam jānāk pasaulē ap šī gada martu.

34 gadus vecā Viktorija un 37 gadus vecais Dāniels Vestlings iepazinās 2002.gadā, kad Vestlings bija princeses fitnesa treneris, un 2009.gada 24.februārī paziņoja par savu saderināšanos. Pēc laulībām Dāniels Vestlings tiek titulēts kā princis Dāniels, Vestrajetlandes hercogs.

Princese Viktorija ir Zviedrijas karaļa Kārļa XVI Gustava un karalienes Silvijas vecākā meita. Viņa kļuva par kroņprincesi 1980.gadā, kad konstitūcijā tika veikts grozījums, kas paredz, ka par troņmantnieku kļūst monarha vecākais bērns neatkarīgi no dzimuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!