Zviedrijas opozīcijā esošie sociāldemokrāti, kas dominēja valsts politikā pēc Otrā pasaules kara, pirmo reizi vienojušies veidot koalīciju, lai atkal nokļūtu pie varas 2010. gada vēlēšanās.
"Mēs esam vienojušies veidot kopīgu valdošo platformu, kas piedāvā skaidrus un ilgtermiņa plānus svarīgākajās politiskajās sfērās," teikts svētdien izplatītajā kopīgajā sociāldemokrātu, Kreisās partijas un Zaļās partijas paziņojumā.

Sociāldemokrāti, kuri valdījuši visu laiku kopš 1932. gada, izņemot 11 gadus, nekad nav ietilpuši koalīcijā.

Partija 2006. gada vispārējās vēlēšanās zaudēja pašreizējai centriski labējai koalīcijas valdībai, iegūstot tikai 35,3% balsu, kas bija viens no vājākajiem tās rādītājiem.

Sociāldemokrāti "turpinās reformēties, veicinās izmaiņas un pildīs mājasdarbus pēc zaudējuma vēlēšanās pirms diviem gadiem un tajā pašā laikā strādās kopīgi ar Kreiso partiju un Zaļo partiju", pirmdien sabiedriskajam radio pavēstīja sociāldemokrātu līdere Mona Salina. "Mums ir dažādi viedokļi virknē jomu, taču tagad mēs esam apvienojuši spēkus un vienojušies, ka piedāvāsim vēlētājiem skaidru alternatīvu."

Viņa piebilda, ka partijas savu kopīgo platformu piedāvās 2010. gada pirmajā pusē.

Nākamās vēlēšanas Zviedrijā notiks 2010. gada septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!