Foto: DELFI

Zviedrijas tieslietu un migrācijas ministram, apmeklējot bēgļu māju Zviedrijas dienvidos, uzbrukts ar ugunsdzēšamo aparātu, vēsta Zviedrijas medijs "Local.se".

Tieslietu un migrācijas ministrs Morgans Johansons pirmdien, 23.martā, apmeklēja jauno bēgļu mājas projektu, kad viņš devās prom no jaunās būves, kāds vīrietis pagrāba ugunsdzēšamo aparātu un pūta aparāta putas virsū ministram. Vēl pirms ministrs paguva reaģēt Zviedrijas drošības dienesta darbinieks uzbrucēju nogrūda zemē.

Uzbrukums notika pēc tam, kad Zviedrijas premjerministrs Stēfans Levēns paziņoja, ka apņemies palīdzēt bēgļiem, taču arī citām Eiropas Savienības valstīm ir jāpalīdz.

Lai gan ministrs pēc incidenta nav ievainots, viņš medijiem pavēstīja, ka uzbrukuma mēģinājums ir gana nopietns, lai tam pievērstu uzmanību.

Pirmdien, Zviedrijas Migrācijas pārvalde paziņoja, ka, lai tiktu galā ar pieaugušo bēgļu skaitu, tā trīskāršo maksimālo bēgļu skaitu patvērumos no 200 līdz 650.

Zviedrija 2013.gadā kļuva par pirmo Eiropas valsti, kas Sīrijas bēgļiem automātiski piešķīra uzturēšanos atļaujas. Kopš tā laika Zviedrijā vērojams rekordaugsts bēgļu skaits. Zviedrijas iestādes lēš, ka bēgļu skaits 2015.gadā sasniegs 90 000.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!