Foto: AP/Scanpix

Zviedrijas valdība mudina vietējās pašvaldības veidot pagaidu darba vietas imigrantiem, lai veicinātu viņu integrāciju, svētdien paziņojis valsts pārvaldes lietu ministrs Ardalans Šekarabi.

Pēc viņa teiktā, daudzas labas iniciatīvas jaunuzņemto iebraucēju nodarbināšanai jau piedāvājis privātais sektors, bet ir svarīgi, lai atbildību uzņemtos arī sabiedriskais sektors..

Viens labs risinājums varētu būt pagaidu akadēmiskās prakses vietas augstākās izglītības sistēmā, un Zviedrijas koledžas un universitātes izrāda lielu interesi par tādu iespēju, ministrs norādījis sarunā ar Zviedrijas sabiedrisko radio. Vietējās pašvaldības arī lūgtas līdz 2018. gadam sarūpēt vismaz 1000 prakses vietu gadā.

Iebraucēju integrācija Zviedrijai kļuvusi par aktuālu uzdevumu, ņemot vērā, ka pērn tā uzņēmusi 160 000 imigrantus, - attiecībā pret iedzīvotāju kopējo skaitu tas ir augstākais rādītājs Eiropas Savienībā. Tas radījis problēmas gan nodarbinātības, gan mājokļu nodrošināšanas jomā. Valstī pieaugusi nelabvēlība pret iebraucējiem un cēlusies pret imigrāciju noskaņotās Zviedrijas demokrātu partijas popularitāte - jaunākajās aptaujās viņus atbalstījuši līdz pat 27% vēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!