Foto: RIA Novosti/Scanpix
Četri zviedri Ukrainā cīnās kopā ar speciālo uzdevumu bataljonu "Azov", kura rindās ir ultranacionālisti un brīvprātīgie no Eiropas, vēsta interneta izdevums "The Local".

"Viņi necīnās par demokrātisku Ukrainu. Viņu vīzija par Ukrainu ir fašistiska diktatūra," Zviedrijas Radio skaidrojis Ukrainas politikas zinātnieks Antons Šekocovs, kurš pēta labējo ekstrēmistu kustības Eiropā

Bataljona komandieris Andrijs Belickis ir arī Sociāli nacionālās asamblejas vadītājs (SNA), kuras viens no mērķiem ir izbeigt "seksuālās perversijas un kontaktus starp rasēm". To, šķiet, atbalsta arī zviedru brīvprātīgais Skillts, raksta "The Local".

"Mans mērķis ir balta Ukraina," Skillts pagājušajā nedēļā atklājis laikrakstam "Svenska Dagbladet". "Es esmu nacionālists un vēlos, lai Eiropā būtu balti eiropieši," citē laikraksts. Skillts Ukrainā atrodoties kopš februāra un "Azov" rindās karojot Zviedrijas armijas uniformā.

Kijeva tikmēr ir noliegusi, ka tās vienībās karotu kāds ārzemnieks. Ukrainas Iekšlietu ministra padomnieks Antons Geraščenko Zviedrijas laikrakstam norādījis, ka ārvalstniekiem nav atļauts karot Ukrainas vienībās.

"Mēs nezinām tieši cik zviedru karo Ukrainā, bet mēs zinām, ka viņi ir vairāki," laikrakstu "Svenska Dagbladet" tikmēr informē Zviedrijas policijas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!