Foto: Publicitātes foto
Dzīvojamās mājas, rūpniecības objekti vai lauksaimniecības ēkas – tam nav būtiskas atšķirības, lai lietus ūdeņus novadītu, notekas ir vajadzīgas ikvienai ēkai. Īpaši to pamanām nokrišņiem bagātās vasarās vai lietainajos rudeņos. Ja nav notekas, tad lietus ūdens, plūstot no jumta, skalo gan fasādi, gan mājas pamatus, tos bojājot. Ir jāapzinās, ka visur, kur vien ir jumta plakne, lietus laikā tiek savākts, uzkrāts liels daudzums ūdens. Jo lielāka ir jumta plakne, jo vairāk tā ūdeni "savāc". Lietus laikā uz vienu kvadrātmetru plaknes ūdens sakrājas samērā ātri, bet attiecībā uz 100 m², 200 m² jumta plaknes, - ūdens daudzums kopā, kas tek no jumta, ir milzīgs, turklāt, tas, plūstot lejup pa stāvu jumtu, iegūst vēl papildu spēku. Zinot, kāds ir ūdens spēks, būtiski ir to novadīt ar profesionālu noteksistēmu palīdzību, lai pasargātu gan ēkas fasādi, gan ēkas pamatus no bojājumiem, jo īpaši, ja vēlamies, lai būve kalpo ilgi un pamatīgi.

Precizitāte ik katrā leņķī

Zenit noteksistēmas izgatavotas rūpnieciski, speciālās iekārtās, kurās, atbilstošos leņķos un izmēros, tiek veidotas trubas, līkumi, savienojumi un visas pārējās noteksistēmas sastāvdaļas, kas kopumā ir 10. Visos ūdensnoteku sistēmas projektēšanas posmos ir piedalījušies pieredzējuši jumiķi, un, ņemot vērā viņu priekšlikumus un padomus, ūdens savākšanas un novadīšanas sistēmas ir izstrādātas drošas un jumiķiem ērti montējamas.

Perfekts no abām pusēm

Salīdzinot ar citām, piemēram, skārdnieku gatavotajām, Zenit noteksistēmas izgatavotas no materiāla ar abpusēju pārklājumu, - vienādu abās caurules pusēs. Rūpnieciskā ražošana nosaka arī to, ka dizains un visi savienojumi ir ļoti precīzi, kā tas ne vienmēr ir iespējams, gatavojot notekas darbnīcas apstākļos.

Būtiski, ka Zenit noteksistēmās ir izmantots dziļāks profils, lai palielinātu ūdens caurlaidību. Tādejādi, no jumta var novadīt vairāk ūdens nekā ar tradicionālām sistēmām, turklāt, tām ir spēcīga karozijizturība - Zenit notekas lieliski darbojas lielu korozijas slodžu apstākļos - līdz pat 4. korozijas kategorijai.

Viens divi- gatavs!

Kā viens no galvenajiem plusiem noteksistēmām ir montāžas vienkāršība, - tās var uzmontēt arī vienkāršs amatnieks, bez kādām īpašām, speciālām zināšanām. Jumiķu projektētas, tās ir radītas ar mērķi, lai montāža būtu viegla un ātra. Protams, ir lietas, kas meistaram jāņem vērā - svarīgi ir pielikt tās atbilstošā kritumā, sadalot uz visu plakni, nevis pielikt vienkārši horizontāli un gaidīt labu rezultātu. Pareizi jāpieliek arī pati tekne, to nevar likt ne pa zemu, ne par augstu. Ja būs par zemu, tad ūdens "ies" pāri, ja par augstu, tad ūdens sitīsies garām un tecēs gar fasādi. Būtiski tas ir arī ziemā - ja tekne būs uzlikta par augstu, tad sniegs to atkusnī var nolauzt. Šiem faktoriem svarīgi ir pievērst uzmanību teknes montāžā, un turpmākais noteksistēmu instalācijas process ritēs raiti. Savieno tikai detaļas un – gatavs! Šeit vietā patiešām ir teiciens - "Samontē un aizmirsti!", jo nav nepieciešama arī detaļu papildu noblīvēšana un koriģēšana. Līdz ar to, vienkārši un ātri paveicama noteksistēmas montāža tiešām rada prieku kā meistaram, tā ēkas īpašniekam, ietaupot gan laiku, gan pūles.

Apkope – tikai viens noteikums

Lai noteksistēma darbotos, – ir jābūt brīvai pieejai līdz teknei. Ar rudens vējiem teknēs sakrājas lapas, putekļi un teknes piedrazojas, tāpēc ir vēlams tās vienkārši iztīrīt. Ja to nedara, tad teknēs var sākt augt zāle, kā to dažkārt var redzēt, un tālāko procesu nav grūti iedomāties.. Nekāda cita, īpaša kopšana, lai tās kalpotu ilgāk, - nav vajadzīga. Ja noteksistēma pareizi pielikta un iztīrtīta, ražotājs Balex Metal tai dod 40 gadu garantiju, jo sistēmas elementus droši sargā poliuretāna pārklājums.

Šobrīd ir īpaši izdevīgs brīdis noteku iegādei, jo Balex Metal piedāvā bezmaksas transportu gan notekām, gan jumtam, ko pasūtat kopā ar tām. Balex – īstie jumti šajā rudenī. Aizpildiet cenas pieprasījumu tieši savam projektam:

https://balex.eu/lv/zinasanu-baze/aktualitates/286-divi-labi-iemesli-jaunam-jumtam-tagad

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!