SIA “Jaunpagasts Plus” direktors Aivars Podnieks, kas pēc Daiņa Peimaņa slepkavības pārņēmis kompānijas vadību, NIP skaidroja, ka neatceras Krievijas biznesmeņu lomu bioetanola projekta pirmssākumos.
ASV spirta iekārtu ražotāju “Katzen International” viceprezidents Deils Monso “DELFI versijām” paziņoja, ka uz Latviju viņa kompāniju atveduši Krievijas uzņēmēji, kad nerealizējies kādas spirta rūpnīcas būves projekts Krievijā. Savukārt A.Podnieks atceras, ka “ar Daini braukājām pa konferencēm Londonā un citur, kur satikām “Katzen” pārstāvjus”. Tiesa, A.Podnieks atceras, ka D.Peimanis bijis agrāk pazīstams ar kādu krievu izcelsmes cilvēku no ASV, ko pieminēja arī D.Monso.

Presē publicētajās pašreizējās D.Peimaņa slepkavības versijās nereti tiek minēts Krievijas nelegālā spirta biznesa faktors. NIP rīcībā ir ziņas par atsevišķu izmeklēšanā figurējošu personu saistību ar spirta rūpnīcu Pleskavā. Ja izrādītos, ka tieši šīs personas, savedot “Katzen” un latviešus, veicinājušas bioetanola rūpnīcas projekta attīstību, rodas jautājums, kāda bijusi viņu interese rūpnīcas celtniecībā.

A.Podnieks uzsvēra, ka nav pazinis izmeklēšanā piesaukto Igoru Ivanovu: “Mēs nebijām personiski pazīstami, mums nebija nekādu kontaktu. Zināju par viņu tikai no avīzēm”. Jautāts par paša versijām par D.Peimaņa slepkavības motīviem, A.Podnieks teica, ka no vairāk versijām, neizslēdzot arī slepkavības saistību ar bioetanola rūpnīcas projektu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!