Vai e-rajonu projekti īsi pirms pašvaldību vēlēšanām nav iespēja, kā Tautas partijai (TP) nomainīt nepopulāro Šķēles kabatas partijas imidžu pret asociāciju ar daudz pozitīvāku uz modernām tehnoloģijām vērstu politisko spēku? Neapstrīdot nepieciešamību modernizēt Latvijas lauku infrastruktūru, tomēr var izvirzīt versiju, ka no valsts budžeta pašlaik tiek palīdzēts tiem rajoniem, kuri ir vislojālākie Tautas partijai.
Pirmkārt, e-Latvijas projekta tēvs, ekonomikas ministra padomnieks Edvīns Karnītis, tāpat kā pats ministrs, ir TP pārstāvji un tieši priekšvēlēšanu laikā abi īpaši propagandē valsts vienotā informācijas tīkla izveidi. Bez tam, Karnītis ir TP deleģētais pilnvarnieks "Lattelekom" - kompānijā, bez kuras tehnoloģiskā atbalsta e-rajonu projektus neizdotos realizēt.

Otrkārt, par valsts investīciju programmu atbild cits TP pārstāvis - Finansu ministrs Gundars Bērziņš. Piemēram, vakar Liepājas domes pieteiktais e-Liepājas pilotprojekts paredz tikai 15% pašvaldības līdzfinansējuma. Projekta kopējās izmaksas ir 700 tūkstoši latu. Ja pilotprojektu iekļaus valsts investīciju programmā, tas būs pozitīvs signāls Liepājas vēlētājiem, ka valsts attiecīgā ministra personā par viņiem rūpējas.

Treškārt, pašreizējā Liepājas domē no 15 deputātiem deviņi savulaik ievēlēti no "Apvienotā saraksta", kurā ietilpst arī Tautas partija. Jau iepriekš presē aprakstīts e-Valmieras projekts. No 11 pašreizējiem Valmieras domes deputātiem, seši kandidē no TP saraksta.

Iespējams, TP lojālo rajonu iesaistīšanās e-Latvijas projektos ir sagadīšanās. Piemēram, Satiksmes ministrija, kas arī piedalās šo projektu realizācijā, nav TP pārraudzībā. Bez tam, lai gan aizvakar tika atklāts e-Saldus rajons, kura informatizācijai no valsts investīciju programmas tiks kopumā ieguldīti 180 tūkstoši latu, Saldus domē ir sociāldemokrātu pārsvars. Tai pat laikā, prese jau pērnā gada nogalē ziņoja par Saldus rajonā paveikto 14 pašvaldību saslēgšanu vienotā datu pārraides tīklā, bet e-rajona publicitātes pasākumi tika atlikti līdz priekšvēlēšanu nedēļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!