Foto: Publicitātes foto
Nē, it kā veikala darījumi "Vienotībai" veicas tīri labi. Ik dienu izdodas slēgt ar bilanci – šodien ietirgojām piectūkstoš latu, uzdāvinājām divus amatus, valdība ir akurāt kā "Vienotībai" izbūvēts liels, grezns dzīvoklis, kamēr kompanjonu bodīte tikko velk dzīvību, un drīz no tās paliks tikai tukša, atdzisusi vieta.

Varas partijas panākumi atbilst solīdas firmas, tirdzniecības nama, ievērojama kapitāla īpašnieka sabiedriskajam stāvoklim. Taču, lai gan ceļavējš rādās labvēlīgs, niez mēle urdošam jautājumam – ar kādu piedāvājumu šie cilvēki, kas raduši sēdēt pie letes, ieradīsies uz 12. Saeimas vēlēšanām? Ģenerālsekretārs Kampars sola, ka būšot jauni, rožaini izgudrojumi, kas vēlētājiem liktu "Vienotības" eņģeļu dziedāšanas kompaktdiskus pirkt kā maizi, kā reklamētās smaržīgās "Dove" ziepes, ar šo preci tautiešus apzeltīšot, viņi metīšoties virsū kā mušas uz medu. Partijā notikšot remontdarbi, tā uztaustīšot zemi jaunā ērā.

Tomēr šodien kaut kas nedod miera, un ir cita jauna realitāte, ka "Vienotības" politiķi nav vis ar iepriekšējo prāta asumu apveltītie un reitingos labi ieredzētie spulgači. Viņi pamazāk sāk atgādināt marksisma-ļeņinisma lektorus, kuri nepaguruši vedināja sniegt komunisma smaili, un arī šamējie bez mitas stāsta par tālās pasaules zaigu, nenolaižoties uz grēcīgās zemes. Apnicis – cilvēki bieži par to saka, un arī "Vienotībai" vēlētāji šķiet apnikuši.

Pie varas notiek tāda kā stampāšanās, daudz kas neiet no rokas, cilvēkiem neskaidro, kas tās tādas reformas, vai un kāpēc tās jāveic, un tā bija pagalam izdilusi un krunkaina "Vienotības" roka, kas gribēja spiest Rīgas domes vēlēšanu durvju kliņķi. Pat partijas ētikas komisija vairs nemēdz dot atbildes par amatpersonu "protokola pārkāpumiem", un vadība ir mēmais kino, kad biedri vai biedrenes grauj organizācijas autoritāti. Bet apnikums ir ļoti slimīga parādība, kas ved pie sastinguma partijas un vēlētāju attiecībās, un apnikumu nudien var izdeldēt tikai ar ļoti strauju elektrisku uzlādēšanos.

Tikām citi spēki, kurus lepnā "Vienotība" uzskata par sīktirgotājiem, jau uzstāda kapitāli būvētus kioskus 12. Saeimas vēlētāju balsu pirkšanai. Latviskās partijas vāra klīsteri, līmē etiķetes, gatavo iepakojumu, atkorķē etiķa un indes pudelītes konkurentiem… "Vienotība" ierunājusies par kādu "vienoto sarakstu". Kas gan gribēs vienoti konsolidēties, kad koši ilustrētajā vēsturē redzams, cik smalki šī "solīdā firma" iznesusi cauri Reformpartiju un turējusi Nacionālo apvienību par mazajiem brāļiem? Degam ziņkārā nepacietībā, vai ar baltu zirdziņu pie pavadas "vienotībnieki" nāks rudenī, kad priekšvēlēšanas praktiski būs sākušās un pretiniekiem varas partija liksies gana parocīgs zāģmateriāls, vai dosies kā aitas uz kautuvi. Tā tak būtu zelta bedre, ja 12. Saeimas periodā "Vienotība" piedzīvotu laimīgas vecumdienas, dalot pajas valdībā ar NA cālēniem un ZZS ģimenes draugiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!