Partijas "No sirds Latvijai" valde uzskata, ka otrdienas rītā veiktais Latvijas Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas paziņojums par jauna ministra amata izveidi sakarā ar Latvijas prezidentūras laiku Eiropas Savienības (ES) Padomē ir politiska un iracionāla kļūda, kā rezultātā notiks nelietderīga valsts līdzekļu un resursu tērēšana.

Ārlietu ministra E. Rinkēviča viedoklis par to, ka viņam kā ārlietu ministram nepietiks laika un iespēju, lai pilnvērtīgi vadītu un uzraudzītu prezidentūras procesu, iespējams, ir vērā ņemams un patiess, taču gadījumā, ja L. Straujuma un E. Rinkēvičs ir piemirsuši, tad atgādinām, ka viņu pakļautībā atrodas vesels pulciņš gana kompetentu ierēdņu, no kuriem katrs ir spējīgs pusgadu šādus pienākumus uzņemties. Turklāt šobrīd E. Rinkēviča dienas kārtībā nevarētu būt citi, aktuālāki jautājumi kā tikai ES Padomes prezidentūra. Tā kā ir virkne lielvalstu, kuras ir iztikušas bez papildus politiskajiem amatiem, nodrošinot ES Padomes prezidentūru, un ārlietu ministri ir veikuši šo funkciju, tad atliek uzdot jautājumu: nespēj vai nevēlas?

Paziņojums par to, ka jaunais ministra postenis liekus izdevumus no valsts budžeta neradīs, jo tas tikšot ierēķināts jau piešķirtā budžeta, ir pilnīgi nepatiess - tas pierāda tikai to, ka Latvijas prezidentūras nodrošināšanai ir piešķirts pārāk daudz naudas, tātad iespējams ir ieekonomēt un visu neiztērēt. Galu galā arī tā ir valsts budžeta nauda, kuru esošā vara neprot vai negrib tērēt racionāli, saimnieciski un saprātīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!