Pēc Rīgas brīvostas domām "Statoil", "Nestes" un "Man Tess" dzelzceļa atzari ir "sasnieguši griestus", tāpēc jaunie naftas produktu pārkraušanas termināli tiek paredzēti pagaidām nenoslogotajā Daugavas kreisajā krastā, NIP pastāstīja Rīgas brīvostas sabiedrisko attiecību speciālists Haralds Apogs.
"Pašlaik mēs kopā ar "Latvijas dzelzceļu" strādājam pie infrastruktūras projekta attīstības Daugavas kreisajā krastā, kurš vēl nav apgūts," paskaidroja Apogs. Daugavas kreisajā krastā tiekot piedāvāta vieta gan "LUKoil", gan "Dinaz" plānotajiem termināliem.

Atbildot uz jautājumu, kāpēc "LUKoil" pārstāvis Latvijā Haims Kogans naftas produktu pārkraušanas plānus nosaucis par muļķībām, Apogs pieļāva, ka "LUKoil" saraksti ar Rīgas brīvostu pagaidām uzskatot par pārāk neoficiālu, lai informētu par to Koganu. Konkrētu vietu, kur varētu celt naftas produktu terminālus, ostas pārstāvis atturējās nosaukt.

Arī šodienas "DELFI Versiju" lasītāju atsauksmēs minētie aprēķini, apstiprina NIP aizdomas, ka Rīgas ostas prognozētie naftas produktu apjomi ir pārāk lieli ostas jaudai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!