Modes vārds "narkodīleris" kļuvis par nākamo pašvaldības vēlēšanu kampaņas sastāvdaļu. Cīņa pret narkotikām pirmoreiz tik skaļi pieteikta kā politskās cīņas elements. Taču politiķu uztvere par šīm lietām ir tik deklaratīva un naiva (ja mēs uzvarēsim, no skolām izmēzīsim visus narkodīlerus), ka šis process vairāk salīdzināms ar "politisko narkodelīriju." Paradokss - jo vairāk sabiedrībā tiek aktualizēta narkotiku tēma, jo vairāk iespēju deputātu kandidātiem izpausties kā atturībniekiem un cīnītājiem.
Tēvzemieši narkodīlerus izskaudīšot tad, ja viņiem Rīgas Domē būšot sava komanda. "Latvijas ceļa" cilvēki iejutušies politisko "operu" lomā, tiekas ar cilvēkiem, kurus policija neesot uzklausījusi. Deputātu kandidātiem tiekot ziņots par narkotiku tirdzniecības vietām. Visai nepārliecinošs triks, kas vairāk apliecina spēli uz ārišķībām, nevis spēju cīnīties ar problēmas būtību. Vakar kāds "Delfu Versiju" lasītājs rakstīja: "…aizturēts kārtējais cilvēks ar 1,2 gramiem heroīna un 2,3 gramiem marihuānas. Sviests. Tas kopā maksā tikai 20 - 30 latus, bet narkobizness ir miljoniem vērts." Pagaidām nav tādas partijas, kuras kandidāts, ejot saulainās gatves - Rīgas Domes virzienā, runātu par konkrētiem narkotranzīta apkarošanas ceļiem.

Šī cīņa prasa labu valsts robežas, muitas, brīvo zonu, policijas, diplomātiskā korpusa, tā dēvētās augstākās sabiedrības spēles noteikumu pārzināšanu. Šīs informācijas iegūšana prasa lielu piepūli un pat konfrontāciju ar apkārtesošo vidi. Pagaidām nav jūtams, ka kāds no deputātu kandidātiem būtu pietuvojies šai apjēgsmei. Valstī nav daudz policistu, kas būtu gatavi mest akmeņus tagadējās LC "krimināllokomotīves" Aloiza Blonska dārziņā. Dažādi var vērtēt viņa vēlmi kļūt par deputātu. Taču, šķiet, skaidrs ir arī tas - ja latviešu Megrē būtu pilnībā gandarīts par savu kriminālpolicista karjeras noslēgumu, viņa attēls diezin vai tagad rotātu Rīgas reklāmas stendu afišas. LC acīmredzot ir izdevīgas Blonska kunga operatīvās piespēles noziedzības jomā, taču, sportistu valodā runājot, spēli un politisko rezultātu ar tām uztaisīt nevar. Gaidāmo vēlēšanu sakarā ieguvējas ir tās partijas, kas, apzinoties narkotiku problēmas globālo raksturu un savu spēju to risināt, vispār neaiztiek šo tēmu un nemaldina vēlētājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!