“Jaunie “Laimas” īpašnieki neko konkrētu par uzņēmuma tālāko darbības stratēģiju nepiedāvāja,” “DELFI Versijām” apliecināja bijušais “Laimas” valdes priekšsēdētājs Ivars Kalvišķis, komentējot iemeslus, kāpēc nevēlējās turpināt vadīt kompāniju pēc tam, kad to pārpirka islandiešu kontrolētā “Staburadze”.
I.Kalvišķis paskaidroja, ka, būdams vēl “Laimas” vadītājs, lūdzis jaunajiem uzņēmuma īpašniekiem rakstiski pastāstīt, kāda turpmāk būs uzņēmuma stratēģija, taču atbilde bijusi “pāris frāzes”. Šajā situācijā I.Kalvišķis nolēmis izbeigt attiecības ar kompāniju 28.decembrī, kad beidzās viņa līgums. Jaunie īpašnieki pie viņa nav vērsušies ar piedāvājumiem palikt kompānijas vadībā.

Savukārt komentējot “Staburadzes” padomes priekšsēdētāja Gisli Reinisona teikto, ka “Staburadzes” un “Laimas” darbības rezultāti pēdējā laikā pasliktinājušies, I.Kalvišķis iebilda: “Laimas” eksporta apjomi pērn pieauguši par aptuveni 23%, šokolādes izstrādājumu apjomi saglabājušies iepriekšējā līmeni un tikai cukura konditorejā bijis neliels kritums. NIP jau rakstīja, ka G.Reinisons brīdina: “Staburadzes” mazajiem akcionāriem uz dividendēm tuvākajos gados nav ko cerēt, jo jāpanāk, lai apstātos “Staburadzes” un “Laimas” lejupslīde. Jāatceras, ka pats I.Kalvišķis arī vēlējās no bijušās “Ave Lat Grupas” nopirkt “Laimas” kontrolpaketi, taču pārdevējam simpātiskāks likās “Staburadzes” piedāvājums.

I.Kalvišķis NIP apliecināja, ka nesaista savas meitas nolaupīšanas mēģinājumu ar “Laimas” pārpirkšanas procesiem. “To parādīs izmeklēšana,” bija lakonisks bijušais saldumu fabrikas šefs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!