“Manā vadības laikā tik kardināli lēmumi par kāda uzņēmuma darbības apturēšanu nebija jāpieņem, savā ziņā pašreizējam ministram Atim Slakterim nepaveicās,“ atzina bijušais zemkopības ministrs Roberts Dilba.
Uz jautājumu - vai pats būtu rīkojies tik strikti kā A. Slakteris, R. Dilba atbildēja, ka jautājums ir ļoti sarežģīts, uz kuru nevar atbildēt viennozīmīgi. Ministra līmenī ir cita informācija un līdz ar to – citas iespējas novērtēt situāciju un pieņemt lēmumu. No vienas puses – cilvēku veselība jāsargā, no otras – valsts iekšējā piena tirgū ir ļoti saspringta situācija, kas saistīta gan ar konkurenci, gan to, ka uzņēmumu jaudas ir daudz lielākas, nekā tās tiek izmantotas. Tagad “Tukuma pienam” būšot produkcijas noieta problēmas. Viss notikušais piena pārstrādes industrijai ir smags trieciens.

Jau R. Dilbas ministrēšanas laikā bijuši mēģinājumi nospraust dažādu pārbaudes dienestu kompetences robežas, taču šo procesu torpedējusi Labklājības ministrija, tā cenšoties paturēt sev monopolu.

Eksministrs atzina, ka A. Slakterim nebija viegli pieņemt lēmumu, viņa rīcība ir ļoti principiāla un pat varonīga.

Ko R. Dilba kā ministrs būtu darījis citādak? “Tik ilgi neievilktu situāciju un censtos skaidrību panākt ātrāk.” “Es droši vien tik kardinālu lēmumu tomēr nepieņemtu, “ noslēgumā atzina R. Dilba.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!