Izglītība ir vienīgais veids, kā nodrošināt, lai cilvēks no jebkura sociālā slāņa var pretendēt uz labu atalgotu darbu, intervijā "Delfi TV ar Jāni Domburu" sacīja IT uzņēmuma "Accenture" Latvijas filiāles vadītājs Maksims Jegorovs.

"Tas viss sākas ar vidusskolām. Ja vidusskolu tīkls ir labs, ja vidusskolās strādā labi apmaksāti, motivēti, profesionāli pasniedzēji," sacīja IT uzņēmuma vadītājs. Viņš pauda viedokli, ka cilvēkam, kurš māca skolā, vajadzētu maksāt atbilstoši viņa sociālajai vērtībai, un sociālā vērtība vidusskolu pasniedzējiem ir ļoti liela. Skolās vajadzētu maksāt tikpat lielu algu, cik tiek maksāts Rīgas birojos, vērtēja IT uzņēmuma vadītājs.

"Accenture" Latvijas filiāles vadītājs vērsa uzmanību, ka uzņēmums runā ar skolām par to, ka bērniem vajadzīgas labākas matemātikas zināšanas. Ja jaunie cilvēki zinās matemātiku, ja būs labas augstskolas, tad bērniem nevajadzēs braukt projām no valsts.

IT nozares uzņēmuma vadītājs atzina, ka no valsts sagaida ieguldījumu tieši izglītības jomā. Atbilstoša izglītība ir iespēja Latvijas sabiedrībai izveidot IT klasteri un veidot Eiropas līmenī konkurētspējīgas darbavietas.

"Accenture" Latvijas filiāle dibināta 2002. gadā. Uzņēmums Latvijā nodarbina vairāk nekā 1200 cilvēku – gan no Latvijas, gan arī ārvalstīm.

Visa saruna ar "Accenture" Latvijas filiāles vadītāju skatāma šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!