Foto: LETA

Pārrunājot nepieciešamās izmaiņas Eiropas Savienības (ES) likumdošanā, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) un Lielbritānijas premjers Deivids Kemerons bijuši vienisprātis, ka brīvo darbaspēka kustību Eiropā nedrīkst ierobežot.

Straujuma pēc tikšanās ar Kemeronu žurnālistiem stāstīja, ka Lielbritānijas valdības vadītājs viņu informējis par vēlmi rosināt izmaiņas ES likumdošanā, lai mazinātu pastāvošo birokrātiju. Taču abas amatpersonas bijušas vienotas, ka nedrīkst ierobežot ES līgumā noteiktās četras brīvības, tostarp arī brīvu darbaspēka kustību.

Kemerons arī informējis par savu vēlmi Lielbritānijā rīkot referendumu par tās izstāšanos no ES. Komentējot Kemerona vēlmi Rīgā pārrunāt jautājumus par izstāšanās iespējām no ES, Straujuma uzsvēra, ka, lai par to runātu, obligāti nav jābrauc uz Rīgu un to var darīt jebkurā citā vietā.

Sarunas laikā runāts arī par drošības jautājumiem un Straujuma Lielbritānijas kolēģim uzsvērusi, ka Latvijai ir svarīga NATO spēku, īpaši rietumvalstu spēku, pastāvīga klātbūtne. Kemerons atzinis, ka ļoti labi saprot situāciju un atbalsta NATO klātbūtni šajā reģionā.

Amatpersonas arī runājušas par Latvijas prezidentūru ES un turpmāko dienas kārtību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!