Foto: F64

Eiropas Stratēģisko investīciju fonda izveide ir nozīmīgs Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē sasniegums, jo fonds atbalstīs enerģētikas drošībai nozīmīgus projektus, pirmdien tikšanās laikā ar Latvijas vēstnieku Ungārijā Imantu Lieģi sacījis Ungārijas ārlietu un tirdzniecības ministrs Pēteris Sijārto.

"Pirmkārt, ir jāpievērš uzmanība infrastruktūras attīstībai, un ES ir jāatbalsta infrastruktūras attīstība Centrāleiropā," norādījis Sijārto portālam "Delfi" pastāstīja Ārlietu ministrijā.

Tāpat Ungārijas ārlietu ministrs paudis viedokli, ka Austrumu partnerības Rīgas samitā ES ir jāspēj piedāvāt individuālas pieejas risinājumus visām Austrumu partnerības valstīm ar mērķi saglabāt Eiropas perspektīvu. Vienlaikus no ES dienaskārtības nedrīkstot pazust arī ES paplašināšanās jautājums. Sijārto norādījis, ka Eiropas integrācija ir vislabākais instruments, kā nodrošināt stabilitāti Rietumbalkānos un Eiropā.

Sanāksmes laikā ministrs informējis par Ungārijas atbalstu ASV-ES Transatlantiskās tirdzniecības un investīciju partnerības līgumam (TTIP). Ministrs norādījis, ka līgums ir atbalstāms, jo Eiropas pakalpojumi un produkti ir konkurētspējīgi. Savukārt līguma noslēgšana ļaušot palielināt gan eksportu uz ASV, gana arī radīs jaunas darbavietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!