Foto: DELFI
Latvijas lielākās lauksaimnieku organizācijas - Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome un "Zemnieku saeima" – portālā "Delfi" izsludina balsojumu fotokonkursā "Drūmie Latvijas lauki jeb 7 "treknie" gadi Eiropā".

Ikviens portālā "Delfi" divu nedēļu garumā – no 24.jūlija līdz 12.augustam - var nobalsot par tīkamāko foto un video, kas vislabāk raksturo drūmo ainu daudzviet Latvijas laukos. No vienas IP adreses 24 stundu laikā tiek pieņemts tikai viens balsojums par vienu no fotogrāfijām un video.

Šā gada aprīļa beigās izsludinātajā konkursā 55 cilvēki iesūtīja vairāk nekā 100 fotogrāfiju, bet konkursa žūrija nolēma balsojumam portālā "Delfi" virzīt labākos darbus – 37 fotogrāfijas, kā arī sešus video.

Uzvarētājus foto un video konkursā noteiks "Delfu" lasītāju balsojums, un labākie autori tiks paziņoti augusta vidū. Konkursa uzvarētāji saņems naudas balvas no izveidotā balvu fonda 1000 latu apmērā, kas tapis no Eiropas Savienības (ES) tiešmaksājumu kampaņai saziedotajiem līdzekļiem.

Jau ziņots, ka lauksaimnieku organizācijas fotokonkursu "Drūmie Latvijas lauki jeb 7 "treknie" gadi Eiropā" izsludināja šā gada aprīļa beigās, un tas tiek rīkots Latvijas lauksaimnieku organizāciju uzsāktajā kampaņā par lielākiem ES tiešmaksājumiem 2014.-2020.gadā.

Konkursā apkopotais materiāls tiks izmantots, lai Latvijas un ES amatpersonām, kā arī visai sabiedrībai kopumā parādītu esošo situāciju Latvijas laukos ar infrastruktūru, ražošanu, lauksaimnieku nevienlīdzīgo konkurences apstākļiem un apdzīvotību Latvijas laukos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!