Foto: LETA

Ārpus Latvijas rīkotie prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē pasākumi palielinās ārvalstu ekspertu un speciālistu interesi par Latviju, šādu viedokli sarunā pauda Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete (V).

Kā pastāstīja prezidentūras Komunikācijas un sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja Linda Jākobsone, Latvijas prezidentūras laikā ārpus Latvijas notiks aptuveni 1500 dažāda veida pasākumi un sanāksmes.

Kalniete norādīja, ka lielākā daļa no prezidentūru pasākumiem ir apmeklējami ar ielūgumiem.

"Tie nav domāti īpaši plašai publikai, bet gan speciālistiem, ekspertiem un attiecīgo jautājumu uzņēmējiem, kas ne vienmēr strādā un koncentrējas tieši uz Latviju. Pārsvarā viņi strādā ar plašām tēmām, un jebkurš pasākums, kurā izdodas šos ekspertus piesaistīt, paplašina viņu zināšanas un izpratni," skaidroja Kalniete. "Viena no Briseles lielākajām grūtībām ir tā, ka katru dienu jau notiek dažādi, interesanti, kā arī vērtīgi pasākumi," viņa piebilda.

"Prezidentūras etiķete, kas būs klāt katram no šiem pasākumiem, kurus rīkos Latvija, neapšaubāmi palielinās interesi," viņa sacīja.

Jau ziņots, ka Latvija 2015.gada 1.janvārī rotācijas kārtībā uz sešiem mēnešiem uzņemsies ES Padomes prezidējošās valsts pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!